300 TL VE ÜZERİ ALIŞVERİŞLERDE KARGO ÜCRETSİZ! 

Tatilin Keyif Kaçıranı: Baş Biti!

Tatilin Keyif Kaçıranı: Baş Biti!

Her şeyden önce en önemlisi bir doktorun baş biti bulaştığına dair kesin tanı koyması önemli. Tüm süreç sirke olarak da isimlendirilen bit yumurtalarının saçlara bulaşmasıyla başlıyor.  Saç üzerinden genellikle ayırt edilebilseler de kesin tanıyı bir doktor koyabilir. Saç sirkeleri, saçınızda küçük, minik bir canlının yaşatısını size rahatlıkla hisettirebilir. Kaşıntı, küçük batmalar kendisini belli eder. Bu noktada birinin biti olduğunu anlamak için canlı olan biti bulmak zorundasınız.  Saçlarınızı özel bir ince dişli tarak (tespit tarağı) ile tarayarak bulabilirsiniz. Bu tip taraklar genellikle eczanelerde veya büyük marketlerde bulunmaktadır.

Saç Bitinden Nasıl Kurtulunur?

 Sadece saçla biten bir tedavi süreci olmayacaktır. Önceden kullanılan tarak, kulaklık, şapka, yatak örtüleri saç biti – saç sirkeleriyle aynı kadiri yaşar; imha edilmeli.

İlaçlı krem veya şampuanın yanı sıra tedavi ve tavsiyeler şunları içermektedir:

İnce dişli bir tarakla ıslak saçtan bit yavrularını çıkarmak.

Tarakları ve fırçaları en az 15 dakika şampuanla birlikte sıcak suda bekletmek.

Başka birinin bit için tedavi edilmesi gerekip gerekmediğini görmek için diğer tüm hane halkı üyelerini yakından kontrol etmek.

Tüm yatak takımlarını ve giysileri sıcak suda (60 ° C) yıkamak veya yıkanamayan öğeleri 2 hafta boyunca plastik bir poşet içinde kapalı tutmak.

Konix Baş Biti ve Sirke Tedavi Kit

Saç biti, sirke belirtileri nelerdir?

Saç bitinin en yaygın belirtisi kaşıntıdır. Özellikle geceleri kaşıntı çok kötü hal alabilir. Bitler veya yumurtaları genellikle saçta, kulakların arkasında veya boyunda görülmektedir ancak bazı durumlarda bitler kaş ve kirpiklerde bile görülebilir.

Kaşıntı: Genellikle kaşıntı kafa derisi, boyun ve kulaklarda yoğun biçimde görülür. Kaşıntı, bit ısırıklarına karşı alerjik bir tepkimedir. İlk kez bit istilasına uğrayan bir birey, istila sonrasında dört ila altı hafta boyunca kaşıntı çekmeyebilir.

Kafa derisi üzerinde bitler: Bitler görünebilen fakat çok küçük boyutta olduğundan, ışıktan kaçtıkları ve çok hızlı hareket ettikleri için fark edilmeleri zordur.

Saç millerinde bit yumurtaları (sirkeler):  Sirkeler saç tellerine yapışarak kuluçkalamaktadır. Kuluçka sirkeleri çok küçük boyuttadır ve görmesi zordur. Kulak etrafını ve ensedeki saç çizgisini kontrol etmek genellikle en kolay yoldur.

Kafa derisi, boyun ve omuzlarda yaralar: Bitin bulunduğu bölgenin kaşınması, bazen bakterilerle de iç içe enfekte olabilen küçük, kırmızı yumruların oluşmasına neden olabilir.

Etiketler: saç biti
Temmuz 11, 2024
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR

KAMPANYA