300 TL VE ÜZERİ ALIŞVERİŞLERDE KARGO ÜCRETSİZ! 

MediperaBlog

  • Nisan 05, 2024

    Cilt bakımı rutininizi doğal ve etkili bir şekilde güçlendirmek ve sağlıklı, genç bir cilde sahip olmak için gallik asit ve propil galat gibi doğal bileşenlerin gücünden yararlanabilirsiniz. Bu yazıda, cildinizi korumak ve güzelleştirmek için bu iki güçlü bileşenin nasıl kullanılacağını göstereceğiz.

    gallik asit
  • Nisan 05, 2024

    Sınavlar… Aslında okula gitmek, arkadaşlarımızla güzel vakit geçirmek, etkinliklere katılmak bunlar çoğumuzun okula dair sevdiği şeyler. Ancak sınav dönemleri bunların arasında değil. Hele bir de çalışmayı son güne bırakmışsak. Peki özellikle böyle stresli, yorgun ve mutsuz olduğumuz bu dönemde nasıl hissederiz, nasıl odaklanırız ya da hangi besinleri yemek isteriz? Hadi gelin bunları biraz inceleyelim ve bu dönemde odağınızı ve enerjinizi artırmaya yardımcı olacak birkaç takviye önerisine göz atalım. 

    sınav, odaklanma
  • Nisan 05, 2024

    Bahar temizliği zamanı! Klozetler nasıl temizlenmeli?  Mikroplara en müsait alan olarak bilinen klozetlerin temizlenmesi için pek çok farklı yol var. 

    klozet temizliği
  • Mart 27, 2024

    İdeal oda sıcaklığı 16 derece ile 21 derece arasında değişiklik gösteriyor. Giyinme şartlarına bağlı olarak yetişkinler için belirlenen oda sıcaklığı 16-21 derece arası, bebek odaları için ise 22-23 derece olarak gösterilir.  Hasta ya da yaşlı bireyler için ise 20 derece yeterli görülmüş. Diğer önemli ayrıntı ise yatak odalarının sıcaklığı.

    oda sıcaklıgı
  • Şubat 21, 2024

    Vücut form değişikliği sonrasında kadın – erkek fatk etmeksizin en yaygın cilt sorunlarından bir tanesi; özellikle göğüslerde, bel bölgesinde ve baldır çevresinde oluşan cilt çatlaklar. Form değişikliği sonrası aşırı gerilen cilt, elastin ve kolajen dokularını kaybeder ve dolayısıyla bu tahribat çatlak – yırtık olarak görülür.

    vücut
  • Ocak 09, 2024

    Hastalıklarla baş etmek için en etkili strateji, önceden önlemler alarak hasta olmamaya  çalışmaktır. Özellikle kış aylarında, hastalık riski arttığından sağlık sorunlarına karşı  önceden hazırlıklı olmak önemlidir. Soğuk ve kuru hava nedeniyle solunum yolları daha  hassas hale gelir, bu sebep ile enfeksiyon riski artabilir. Ani hava değişiklikleri; vücudun  hızla uyum sağlamasını zorlaştırabilir, bu nedenle bu durumu destekleyecek önlemler  almak önemlidir.

    konix, dezenfektan
  • Ocak 05, 2024

    Yanık vakalarında acil müdahale olmaması veya yanlış bir uygulama yapılması ciddi sonuçlara neden olabilir. Örneğin yanan bölgeye yoğurt veya diş macunu sürülmesi halk arasında oldukça yaygındır. Ancak uzmanlar iyi gidebilecek bir tedavi sürecini bunu yaparak kötüye çevirebileceğiniz konusunda uyarılarda bulunuyorlar. Bu sebeple bilinmeyen bitkisel ürünlerin ve başka materyallerin uygulandığı cilt yüzeyinde enfeksiyona sebep olabileceğini düşünerek hareket etmeliyiz.

    Bebeklerde 2. Derece Yanıklara Müdahale

    Bu tarz yanıklarda derinin üst tabakasının yanı sıra dermis adı verilen derin tabaka da etkilenir. Fiziksel olarak bakıldığında kırmızı, beyaz, içi su dolu kabarcıkların olduğu, benekli ve şiş görünen bir görüntüye sahiptir. Doku hasarı 1. derece yanıklara göre daha fazla olduğu için daha ağrılı ve iltihaplanmaya açık yanıklar bu sınıfa girer. Böylelikle çeşitli yanık örtüleri ve pansuman uygulamak gerekir.  Pansumanlar sayesinde 2-3 haftada iyileşir ancak iz kalma durumuyla beraber cerrahi tedavi yöntemlerine gerek olabilir.

    İkinci derece yüzeyel yanıklarda tedavi steril serum fizyolojik ile yanık yarası temizlendikten sonra özel pansuman kapama materyalleri ile yanık kapatılıp sarılır. Kapatılan yara örtüsünün türüne göre iki ile yedi gün arasında bir defa pansuman yapılır. Genellikle, ortalama 2 hafta içerisinde iz bırakmadan iyileşirler.

    İkinci derece derin ve daha büyük yanıklarda cerrahi olarak ölü dokuların çıkarılması, normal derinin başka yerden getirilerek bölgesine dikilmesi gibi çeşitli cerrahi işlemlere ihtiyaç duyulabilir. Bu tedaviler yanık merkezlerinde ve  hastanelerin ilgili alanlarında uzmanlarca yapılmalıdır. İyileşme 3 haftadan uzun sürer. Eskar dokuları kaldırıldıktan sonra yeterince epitelize olamazsa greft operasyonları uygulamak gerekir.

    3. Derece Yanıklara Müdahale ve Pansuman Süreci

    Çocuklarda görülen yanık vakalarının %70’i 5 yaş altındaki yaş grubunda görülüyor. Yeni  yürümeye başlayan bir bebeğiniz varsa onun hızına yetişebilmek için sürekli tetikte bekliyor olmanız gerekebilir. Merak ve  yeni şeyler keşfetme iç güdüsü,  her türlü nesne veya objelere karşı merak uyandırır. Bu durum da bebekleri yanıklı kazalara  gebe tutar. anığın olduğu bölgeye göre kemik, kas ve tendonlarda kalıcı hasara yol açabilecek olan bu yanık çeşidinde yanan bölge kahverengi, siyah veya beyazımsı-sarı renkte bir görünüme sahiptir. Sinir uçlarındaki tahribat sebebiyle ağrı hissi görülmez ancak enfeksiyon ve ödem ihtimali çok yüksektir. Bu derecedeki yanıklar cerrahi müdahalein yanısıra rehabilitasyon gibi uzun ve ciddi bir tedavi süreci gerektirir. İz kalma ihtimali diğer yanıklara göre daha fazla.

    Yanık Yara Tedavisi Öncesinde Bakım Detayları

    Yanık yara bakımında yapılacak ilk şey yaranın temizlenmesidir. Yara başlangıçta serum fizyolojikle yıkanır ve temizlenir. Eğer yara kirli ise hafif bir sabunla da yıkama yapılabilir. Yara temizlendikten sonra yanık derinliği tespit edilir. Yaraya her hangi bir girişim yapılmadan önce ağrı kesici verilmesi hastayı rahatlatır.

    Yanık bölge kirli, kontamine ve enfekte değil ise büller patlamamışsa genellikle sadece içinde toplanan mayi bir enjektör yardımı ile boşaltılır ve bül zarının alttaki zemin üzerine yapışması sağlanır. Böylece yanık yarası biyolojik örtü ile kapatılmış olur.

    Yanık bölge kirli, kontamine, enfekte ise nakil veya hastayı soyma sırasında büller patlamış ve sıyrılmışsa bül artıkları debride edilir

    bebeklerde yanık
  • Aralık 07, 2023

    Kiminiz için sabah ritüelinizin en sevdiğiniz yanı kiminiz içinse öğlen yorgunluğunuzu atıp canlanmanızı sağlayan vazgeçilmez içeceğiniz kahve.. Kahvenin iyi ve kötü yanlarını bilmekte fayda var. Her kültürün kendince pişirme ve tüketim prensibi olan bu meyve çekirdeği sadece içecek - gıda olarak tüketilmezken aynı zamanda yağ sökücü, koku giderici olarak kullanılabiliyor.

    kahve, sağlık, yaşam
  • Ekim 02, 2023

    Nüfus yoğunlaştıkça, hava kirlendikçe özellikle yeni doğan bebeklerin en büyük düşmanı akciğer rahatsızlıkları ve dolayısıyla astım rahatsızlığı. Astım, kronikleşebilen ve hayat boyu çocuğunuzun taşıyacağı bir yük anlamına geliyor. Oyun alanları, okullar kısacası çocuklarınızın halı kiri ve akarlarla baş başa kalması astımı tetikleyebilir. Bebeklerinizi astımdan korumak için Medipera'dan çeşitli tavsiyeler; buyurun!

    Medipera’dan Tavsiyeler Bebeklerinizi Astımdan Koruyun
  • Ekim 02, 2023

    Renklerin yetişkin insan psikolojisindeki yeri bilimsel çalışmalarla tartışılırken bebekler üzerindeki etkileri ne kadar konuşuluyor? Hangi uyarımları tetikler? Markalar, bebek ürünlerini tasarlarken ve piyasaya sürerken renk derinliğini ne kadar göz önünde bulunduruyor? Doğum hemşireleri ve doktorlar bu konuya değinmiş, renklerin bebekleri nasıl etkilediğini incelemişler.

    Renkler Bebeklerinizi Nasıl Etkiliyor?
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR

KAMPANYA